Nieuwste Releases

Peter van der Plas – Oranje Helden, Doe ‘t Dan!

todayjuni 19, 2024 2

Achtergrond
share close

Deze plaat is toegevoegd aan de playlist van
Hitradio Brabant

Peter van der Plas - Oranje Helden, Doe 't Dan!

 Zanger Peter van der Plas verrast met originele EK song. 

 ”Oranje Helden, Doe ‘t Dan!” is in de kern een geschiedenisverhaal dat verteld wordt in een lied, en jawel! het legendarische verhaal van de EK finale van ‘88 en de gehele euforie naderhand, met als hoogtepunt natuurlijk de rondvaart door de grachten. 

De Haagse zanger Peter van der Plas bezingt in “Oranje Helden, Doe ‘t Dan!” 

niet alleen deze unieke prestatie, maar moedigt in de refreinen de nieuwe lichting spelers ook aan om dit te evenaren en de titel wederom van Duitsland naar Nederland te brengen. 

De songtekst komt uit de pen van René Boekhout en Maarten Plug, laatstgenoemde heeft ook de compositie bedacht en samen met de veelzijdige producer Antonio da Fonseca de productie voor haar rekening genomen. 

De heren Boekhout en Plug zijn zeer in hun nopjes met de samenwerking. Het contact met de zanger was al eerder gemaakt en tijdens de feestelijke presentie van de nieuwste singel van Elias van Hees (Proost Met Mij Vannacht) gooiden zij dus al snel een balletje op bij van der Plas, Die ‘m d’r in kopte en de rest is geschiedenis. 

“Oranje Helden, Doe ‘t Dan!” mag wat de makers betreft een evergreen worden onder alle oranje supporterts. Maar oordeelt u vooral zelf en ga ‘m luisteren!

Geschreven door Roel van Boxtel

Rate it

LicentieLICENTIE HITRADIO BRABANT
SW23n.0002850

Algemene links

links

0%