Nieuwste Releases

Gerrit Schneider – Blijf Bij Mij

todayjuni 1, 2024 1

Achtergrond
share close

Deze plaat is toegevoegd aan de playlist van
Hitradio Brabant

Gerrit Schneider - Blijf Bij Mij

 Gerrit Schneider staat met nieuwe single ‘Blijf bij mij’ aan de vooravond van z’n landelijke doorbraak 

Gerrit Schneider ziet zijn grote wens om als artiest landelijk door te breken steeds dichterbij komen. De 24-jarige uit Den Haag afkomstige zanger ziet sinds 2023 zijn boekingen explosief stijgen vanwege de samenwerking met een boekingskantoor die gespecialiseerd is in het aanleveren van artiesten voor dinnershows in gerenommeerde restaurants. Daarnaast kan de deal die hij met Smaragd Music heeft gesloten hem nog meer bekendheid opleveren. De eerste single die op dit platenlabel verschijnt is de uiterst ritmische voorjaarsknaller ‘Blijf bij mij’. Ondanks dat Gerrit in eigen beheer al twee singles heeft uitgebracht omschrijft hij deze productie als z’n eerste echte debuutsingle. Na 7 jaar keihard werken aan zijn muzikale carrière worden zijn dromen langzamerhand werkelijkheid. 

Gerrit: ‘Mijn leven draait vanaf m’n jeugd al om muziek. Veel mensen in mijn omgeving zagen al dat ik zonder ook maar één noot te kunnen lezen, complete liedjes uit mijn hoofd om m’n keyboard speelde. Op 17-jarige leeftijd werd de drang om zanger te worden steeds groter en besloot op dat moment om het serieus aan te pakken. Ik nam contact op met zangcoach Ingrid Simons die mij vocaal en mentaal sterker wist te maken. Nog steeds bezoek ik haar elke week voor een sessie. In de tussentijd heb ik me ontpopt als een allround zanger die naast gezellige Nederlandstalige muziek ook graag soul, raggae en Italiaanse nummers ten gehore brengt. Het nummer ‘Blijf bij mij’ had ik een half jaar geleden al opgenomen bij opnamestudio Sonic Solutions in Roosendaal. Het nummer dat geschreven is door Dylan Meischke liet ik tijdens een optreden aan de dienstdoende DJ horen. Omdat hij daar zo van onder de indruk was vroeg hij of hij deze door mocht sturen aan iemand in de muziekwereld die hier misschien wel iets mee kon. Die iemand bleek Robby Langendorff van Smaragd Music te zijn. Natuurlijk vond ik dat een goed plan. Na een paar dagen belde Robby me op en nodigde me uit om langs te komen. Hij heeft me uitgelegd hoe het allemaal werkt in de muziekwereld en wat ik van hen kon verwachten. Natuurlijk werd ook besproken wat zei van mij verwachten. We hebben leuke afspraken gemaakt en trappen af met ‘Blijf bij mij’. Ik ben heel erg blij met deze ontwikkeling en hoop dan ook dat het een lange samenwerking gaat worden met veel uitdagingen en natuurlijk veel nieuwe eigen singles.’ 

De single ‘Blijf bij mij’ verschijnt bij Smaragd Music en is vanaf 31 mei 2024 2024 te streamen bij de bekende platforms. De clip, opgenomen door Joey van de Bilt (Filmcreatie), is te bewonderen op YouTube en de socials van Gerrit Schneider. 

Geschreven door Roel van Boxtel

Rate it

LicentieLICENTIE HITRADIO BRABANT
SW23n.0002850

Algemene links

links

0%