Nieuwste Releases

LUV – Medley (LADIES ON MARS RE-TOUCH MIX)

todayoktober 24, 2024

Achtergrond
share close

Wie kent ze niet? De legendarische damesgroep Luv’! Opgericht in de jaren ’70 door Hans van Hemert en Piet Souer groeide Luv’ met Marga Scheide, José Hoebee en Patty Brard uit tot Neerlands succesvolste damesgroep aller tijden. 

Mede dankzij het destijds spraakmakende TV programma ‘Waldolala’ en de gelijknamige hit liet de eerste écht grote klapper niet lang op zich wachten: De release van ‘You’re The Greatest Lover’ zorgde voor een nr-1-schokgolf in heel Europa en ver daarbuiten… Luv’ groeide uit tot een fenomeen en een enorme hitsensatie. Meer hits, zoals ‘Trojan Horse’, ‘Casanova’ en ‘My Number One’ volgden elkaar in een moordtempo op tot in 1981 het doek viel voor Luv’. 

Nederland kon de dames echter niet vergeten en in 1993 kwam de originele bezetting weer bij elkaar ter gelegenheid van de succesvolle verzamel CD ‘Luv’ Gold’. Nederland was weer helemaal in de ban van Luv’, dus nieuwe muziek kon niet uitblijven. Onder leiding van producers Piet Souer en Martin Duiser werd er in 1994 in de originele bezetting (Patty, Marga & José) een compleet nieuw album opgenomen, getiteld ‘All You Need Is Luv’’. Hiervan gingen er maar liefst 50.000 exemplaren over de toonbank. Het album bevatte naast 12 gloednieuwe songs ook een Medley van hun grootste hits. Binnenkort verschijnt er een “remastered & expanded” edition van dit allerlaatste Luv’ album op CD, vinyl en op de platforms. De Argentijnse DJ Ladies On Mars, bekend van zijn werk voor o.a. Donna Summer e.v.a, stak ‘Medley’ van Luv’ in een gloednieuw jasje met zijn kenmerkende nu-disco vibe, welke nu als voorloper van ‘All You Need Is Luv’ (remastered & expanded editon)’ op single verschijnt. 

Deze nieuwe mix met de grootste hits bewijst hoe tijdloos de hits van Luv’ zijn, en Nederland (en ver daarbuiten) is nog steeds tot over de oren ‘in LUV’…. 

Met dank aan: Casper Janssen

Geschreven door

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


Licentie







LICENTIE HITRADIO BRABANT
SW23n.0002850

Algemene links

links

0%