Nieuwste Releases

Arie Post – Aan de Amsterdamse grachten

todayseptember 18, 2024

Achtergrond
share close

Arie Post brengt uptempo feestversie van ‘Aan de Amsterdamse grachten’ uit 

‘Aan de Amsterdamse grachten’ is een iconisch lied waarvan de melodie en tekst zijn geschreven door componist Pieter Goemans die in juli 2000 is overleden. Ondertussen is ‘Aan de Amsterdamse grachten’ één van de meest beroemde liederen over Amsterdam. In 1962 werd dit nummer door Wim Sonneveld uitgevoerd en deze versie is wellicht de bekendste. 

‘Een aantal maanden geleden hoorde ik het nummer voorbijkomen en kreeg er eigenlijk gelijk inspiratie van. Ik heb vervolgens gekeken of er ooit een uptempo versie van gemaakt is, en dit bleek nog niet het geval te zijn. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en besloten om er een eigentijdse feestversie van te maken. Tot slot kwam ik al snel tot de conclusie dat er ook een leuke clip bij moest komen die ik samen met Ger Oerlemans heb gerealiseerd’, aldus Arie Post. 

Arie koos opnieuw voor een uptempo nummer omdat dit mooi past in het rijtje van singles die hij reeds heeft uitgebracht. Na de gezellige kroeg/ feesttent-nummers ‘Biertje en een bitterbal’, ‘Selfie’, ‘Bloemetje’, ‘Gezellig op de camping’, ‘Gezellig op de piste’, volgt nu de kroegknaller ‘Aan de Amsterdamse grachten’. In met name Noord Holland zal dit nummer het ongetwijfeld lekker gaan doen, dus laat de muziek van Arie Post maar uit de kroegen klinken! 

De release van de single ‘Aan de Amsterdamse grachten’ wordt verzorgd door het label A.P. Records en de plug en promotie door UltimateDisk. Met een druk bezette agenda toert.

Met dank aan: UltimateDisk

Geschreven door

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


Licentie







LICENTIE HITRADIO BRABANT
SW23n.0002850

Algemene links

links

0%